Upptäck Gragnano på denna National Geographic-exklusiva pastatur, som börjar med en naturskön bussresa längs Neapelbukten, under Vesuvius vakande öga. Din National Geographic-utbildade guide ger dig en inblick i Campanian-kulturen medan du lutar dig tillbaka och njuter av utsikten.
Ditt första stopp är Vallone dei Mulini, en pittoresk ravin på sluttningarna mellan Sorrento, Neapel och Amalfikusten. Här kommer en lokal volontärhistoriker och pensionerad mjölnare, som arbetar med att restaurera platsen, att berätta om den fascinerande tekniken bakom de olika kvarnarna, varav två kommer att öppnas enbart för resenärerna på denna rundtur.
Njut av en kort promenad innan du beger dig till Pasta Cuomo. Här kan du besöka fabriken och museet och sedan resa tillbaka i tiden för att uppleva Gragnanos förflutna genom VR. Under din rundtur får du träffa och lära dig mer om en av de äldsta pastatillverkarfamiljerna i området, en familj som delvis är ansvarig för pastans transatlantiska resa till USA i slutet av 1800-talet. Sedan är det dags att kavla upp ärmarna och testa dina kulinariska färdigheter vid en interaktiv pastatillverkning, med Nonna Giuseppina (en mormor!) på plats för att vägleda dig när du knådar och rullar.
Sedan är det dags att kavla upp ärmarna och testa dina kulinariska färdigheter under ett interaktivt pastaproduktionspass, där Nonna Giuseppina (mormor!) finns på plats för att vägleda dig när du knådar och rullar. Till sist får du njuta av en pastalunch med ingredienser från fabrikens trädgård, en riktig "från gård till bord"-upplevelse och ett givande sätt att avsluta rundturen.