Upptäck Gragnano på denna National Geographic-exklusiva pastatur, som börjar med en naturskön bussresa längs Neapelbukten, under Vesuvius vakande öga. Din National Geographic-utbildade guide ger dig en inblick i Campanian-kulturen medan du lutar dig tillbaka och njuter av utsikten.
Ditt första stopp är Vallone dei Mulini, en pittoresk ravin på sluttningarna mellan Sorrento, Neapel och Amalfikusten. Här kommer en lokal volontärhistoriker och pensionerad mjölnare, som arbetar med att restaurera platsen, att berätta om den fascinerande tekniken bakom de olika kvarnarna, varav två kommer att öppnas enbart för resenärerna på denna rundtur.
Njut av en lugn promenad genom landskapet innan du beger dig till en känd pastafabrik med djupt förankrade traditioner. Förundras över pastaproducenten Antonino Moccias kreativitet och fabrikens 140 olika former av pasta. Tillsammans med fabrikens ägare får du följa med på en rundtur i museet och höra berättelser som har format denna industri under århundradenas lopp. Du får lära dig mer om en av de äldsta pastatillverkarfamiljerna i området, en familj som delvis är ansvarig för pastans transatlantiska resa till USA i slutet av 1800-talet
Sedan är det dags att kavla upp ärmarna och testa dina kulinariska färdigheter under ett interaktivt pastaproduktionspass, där Nonna Giuseppina (mormor!) finns på plats för att vägleda dig när du knådar och rullar. Till sist får du njuta av en pastalunch med ingredienser från fabrikens trädgård, en riktig "från gård till bord"-upplevelse och ett givande sätt att avsluta rundturen.