Det går inte att bortse från att Malaga har en legendarisk matscen. Du behöver bara titta på dess marknader, restauranger och kaféer för det. Men det är fisk och skaldjur som verkligen skiljer denna plats från mängden, och du kommer att fördjupa dig i denna sida av Malagas kök på denna guidade rundtur. Fernando, en av våra kunniga lokalguider, säger ”skaldjur finns på menyn på de flesta ställen här, men det är inte många turister som gräver i historien och arvet från en så viktig del av vårt regionala kök. Genom att boka den här rundturen kan du uppleva något som inte så många känner till."
Efter att ha mött upp din guide vid den överenskomna startpunkten följer du med till ett av stadens fiskekvarter. Du går längs strandpromenaden för att komma dit, så som du kan förvänta dig är utsikten förstklassig. När du kommer fram kommer din guide att berätta allt om historien och traditionen med fiske i Malaga. Dessutom får du chansen att mingla med några lokala fiskare och höra från dem hur livet är. Härifrån besöker du Casa de Banos, en kulturarvsplats där du kan lära dig mer om de fiskemetoder och båtar som har använts sedan början av 1900-talet.
Istället för att höra om maten får du nu chansen att smaka på den. Espetos är mycket populära i Malaga, och du får se hur de tillagas under en matlagningsdemo. Sardiner och andra fiskar läggs på träkäpparna och rostas över en öppen eld som byggts på sanden. När de är klara att äta kopplar du av vid vattnet och sätter dig till bords.