Nordvästra Madeira off-road-tur med Laurisilva-skogen och lunch
Utflykter & dagsturer

Nordvästra Madeira off-road-tur med Laurisilva-skogen och lunch

4.6/5

Mycket bra
537 omdömen
från
1 059,00 kr
Gratis avbokning
Språk: English
Mobilvoucher tillgänglig
Längd: från 4 timmar till 8 timmar
Höjdpunkter
  • Du utforskar Madeiras karga landskap på ett offroad-äventyr med en guide
  • Du får möjlighet att upptäcka typiska terrassodlingar (poios) och bada vid Seixal-stranden
  • En dag som inkluderar en lokal lunch och en lektion i att tillaga öns specialiteter
  • Du besöker den UNESCO-listade lagerskogen, ett nav för biologisk mångfald på Madeira
  • En kunnig lokalguide med enastående kunskaper om Madeira och dess natur kommer att leda utflykten
Beskrivning

Denna off-road-tur tar dig till kustpärlor, vilda skogar och hållbara odlingar och visar Madeiras äventyrliga sida. Du får uppleva Madeiras dramatiska natur på nära håll och får också en inblick i öns kultur. Ruben, en av våra lokalguider, säger: "Gör dig redo att lära dig hur man blandar poncha, den mycket älskade ödrink som görs på sockerrörsrom, färsk juice och lokal honung. Men var försiktig - bakom ponchas fruktiga, uppfriskande smak döljer sig en rejäl kick.

Vi börjar i Ponta do Sol och får en fantastisk utsikt över sydkusten från Paul da Serra, 1400 meter över havet. Sedan går färden vidare till Fanal, där några av öns äldsta laurbärsträd växer. Ruben säger: "Madeiras lagerskogar är det största överlevande området med primära laurisilva-skogar någonstans. Vissa av träden tros vara omkring 800 år gamla, och ekosystemet är i stort sett intakt. I dessa skogar finns omkring 100 endemiska arter och de är skyddade som ett av UNESCO:s världsarv.

På vägen till stranden Seixal passerar ni typiska "poios", terrasserade jordbruksmarker där ni kan ta ett dopp. Därefter åker vi till Chão da Ribeira för att avnjuta en välsmakande lokal lunch. Kocken Sérgio visar hur man gör det klassiska grillade biffspettet, som på portugisiska kallas "espetada", medan du njuter av ett glas Madeiravin som apéritif. Det finns också ett veganskt hamburgeralternativ. Som avslutning på resan besöker vi São Vicente för att träffa en ekologisk honungsproducent. Här får ni lära er allt om honungsproduktion, och ni får prova på att göra Madeiras traditionella dryck, poncha.

Läs mer
I utflykten ingår
  • check Off road-äventyr
  • check Chaufför/Guide
  • check Lunch
  • check Provsmakning av lokala delikatessser
Vad du ska komma ihåg
  • Utflykten är inte anpassad för rullstolsburna
  • Ta med badkläder och solskyddskräm
  • Ta med keps/solhatt
  • Ta med varma kläder
  • Denna upplevelsen följer inte våra allmänna avbokningsregler. Om du vill avboka, måste du göra det minst 24 timmar i förväg för att få en full återbetalning
Läs mer
Leverantör
TUI PORTUGAL
Bokningsavgift
Goda nyheter! Inga extra bokningsavgifter tillkommer.
Avbokningspolicy
Få 100% återbetalt om du avbokar upp till 1 dag innan aktiviteten börjar.

Vad andra tycker om den här upplevelsen

Mycket bra

4,6 /5

Baserat på 537 recensioner från verifierade resenärer


Omdömeskategorier

Service

5/5

Säkerhet

5/5

Personal

5/5

Prisvärt

5/5


70%
23%
4%
1%
1%

Sortera efter:

  • E

    Etty Jongebloet

    Verified booking

    5

    7 oktober 2025

    Rest som par


    Onze trip verplaatst van donderdag naar dinsdag. Geweldige trip mede door onze chauffeur en gids Christopher die 5 jaar geleden is komen wonen en werken. Een vrolijke gast die veel wist te vertellen over Madeira zeer mooie plekken en off road geweest een fantastische lunch gehad en lekker uitgewaaid gaf ons de tijd om te bezichtigen. Dikke welverdiende gegeven

  • T

    Tractorboy

    Verified booking

    5

    6 oktober 2025

    Rest som par


    Our guide (John) was excellent, so passionate and knowledgeable about the island and its natural assets, who was keen to ensure we all had a fun time. It was also great to get to know our fellow 4 passengers. The driving along some of the steep and narrow streets and tracks made for an exciting experience, with lunch in the forest being absolutely delicious.

  • G

    Gaggimaus

    Verified booking

    4.2

    4 oktober 2025

    Rest som par


    Das Wetter kann keiner beeinflussen, aber mit der richtigen Kleidung geht's auch bei Regen. Einziger Kritikpunkt ist , dass alles in englisch erklärt wurde. War etwas schwierig für uns, habens aber trotzdem genossen.

  • L

    Luisa

    Verified booking

    5

    3 oktober 2025

    Rest som par


    Ein gelungener Ausflug! Vorallem mit unserem Guide Gil, der super lustig und sympathisch war. Er hat viel Insider Wissen über die Insel erzählt und uns ein paar besondere Stelle auf Madeira gezeigt. Die Rindfleischspieße waren sehr gut sowie der Poncha.

  • K

    Kelbouw

    Verified booking

    3.4

    2 oktober 2025

    Rest som par


    Wij hadden een gids die zeer onverantwoord reed. Hij heeft niets verteld over het eiland. Als je achterin de jeep zit hoor je sowieso niets wat er voorin gezegd wordt. We hadden het gevoel dat het allemaal erg gehaast moest, .

  • S

    Sali

    Verified booking

    4.2

    2 oktober 2025

    Rest som par


    Top les explications du guide Miguel et le parcours emprunté qui nous a permis de voir de très belles choses. La baignade a Seixal Flop un arrêt photo à Saint Vincent aurait été apprécié et moins de temps consacré au repas du midi

Du kanske också är intresserad av

Nat Geo Day Tour: Local Farm Experience on Madeira’s Terraced Hills
Sustainability & Conservation

Nat Geo Day Tour: Local Farm Experience on Madeira’s Terraced Hills

Drive through Funchal's bustling town and Madeira's magnificent rolling hills towards Quinta Pedagogica da Camacha, a small farm committed to sustainable agriculture. Here, your National Geographic-trained guide will offer insights into the region and introduce you to the farm's owner, Bruno Santos. Having left accounting for agriculture, Bruno now dedicates his life to helping his neighborhood through sustainable farming, a lowered environmental footprint, and community outreach. Follow Bruno through flowering groves as you explore the grounds. You'll learn about the many uses for their freshly grown herbs and visit their strawberry plantation. Observe the fields and poios—what Madeirans call the terraced areas where they grow their crops—as you learn about the farm's produce and animal husbandry. The farm is home to various animals including chickens, goats, sheep, and more. There's even a small market Bruno created, to help other local vendors reach their greater community, inspired by the ‘buy local' mantra. You'll also experience a host of seasonal activities, offered exclusively to National Geographic travelers. Harvest ripe fruits and learn the proper techniques for sowing seeds in a planting workshop. This hands-on learning environment brings Bruno's sustainability and bio-friendly philosophy to life. Afterwards, you'll relax and enjoy refreshing tea brewed from the farm's own herbs, as well as homemade cakes, toast, and jams preserved from local fruits.

Gratis avbokning
Språk:

de, en