Denna off-road-tur tar dig till kustpärlor, vilda skogar och hållbara odlingar och visar Madeiras äventyrliga sida. Du får uppleva Madeiras dramatiska natur på nära håll och får också en inblick i öns kultur. Ruben, en av våra lokalguider, säger: "Gör dig redo att lära dig hur man blandar poncha, den mycket älskade ödrink som görs på sockerrörsrom, färsk juice och lokal honung. Men var försiktig - bakom ponchas fruktiga, uppfriskande smak döljer sig en rejäl kick.
Vi börjar i Ponta do Sol och får en fantastisk utsikt över sydkusten från Paul da Serra, 1400 meter över havet. Sedan går färden vidare till Fanal, där några av öns äldsta laurbärsträd växer. Ruben säger: "Madeiras lagerskogar är det största överlevande området med primära laurisilva-skogar någonstans. Vissa av träden tros vara omkring 800 år gamla, och ekosystemet är i stort sett intakt. I dessa skogar finns omkring 100 endemiska arter och de är skyddade som ett av UNESCO:s världsarv.
På vägen till stranden Seixal passerar ni typiska "poios", terrasserade jordbruksmarker där ni kan ta ett dopp. Därefter åker vi till Chão da Ribeira för att avnjuta en välsmakande lokal lunch. Kocken Sérgio visar hur man gör det klassiska grillade biffspettet, som på portugisiska kallas "espetada", medan du njuter av ett glas Madeiravin som apéritif. Det finns också ett veganskt hamburgeralternativ. Som avslutning på resan besöker vi São Vicente för att träffa en ekologisk honungsproducent. Här får ni lära er allt om honungsproduktion, och ni får prova på att göra Madeiras traditionella dryck, poncha.