Om Kanarieöarna var en måltid skulle Gran Canaria vara huvudrätten - och efterrätten. Denna unika utflykt ger dig en smak av ön och dess kök samtidigt som du får uppleva dess naturskönhet. En rundtur i en romfabrik, saltslätter, ett besök i staden Arucas och en typisk kanarisk bondgård står på menyn. Maria, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Det här är min favorittur - körningen är väl fördelad och varje stopp är en sevärdhet. Dessutom får du smaka på några typiska kanariska specialiteter i en fantastisk miljö.
Först ut är Salinas de Tenefé, där saltslätterna är en viktig naturlig och kulturell enklav där havssalt produceras på samma sätt som det har gjorts i århundraden. Nästa stad är Arucas. De färgglada husen och de blomsterfyllda parkerna överskuggas av den vulkaninramade Johannes Döparens kyrka. Vi besöker stadens historiska destilleri Arehucas för att smaka på den berömda rom som lagrats på ekfat. Efteråt besöker vi en familjeägd restaurang för en traditionell kanarisk lunch tillagad av lokala ingredienser.
Men det bästa kommer först efteråt. Dagens höjdpunkt är den prisbelönta Finca La Laja - en typisk kanarisk gård - som ligger i en djup, vegetationsfylld klyfta nära Agaete. I denna vilda och karga miljö får du smaka på lokala viner, ost, Teror-chorizo, kanarisk "skrynklig" potatis, tårta och gårdens karaktäristiska kaffe, som odlas här. Du får också lära dig hur man tillagar kryddiga "mojo"-såser.