Gran Canarias harmoniska blandning av spanska, afrikanska och latinamerikanska smaker ger en kulinarisk upplevelse utan dess like. Med din skandinavisktalande guide till hands för att visa dig runt serveras ett urval av lokala delikatesser, med en hel del natursköna och imponerande utsikter. Lukas, en av våra lokalguider, säger: "Det är en härlig blandning av ölandskap och autentiska smaker på den här utflykten, och du får veta hur vår underbara lokala rom tillverkas av sockerrör.
Vi börjar med en lätt tapas på Finca Los Olivos, där du får smaka på några klassiska kanariska specialiteter i en fantastisk miljö. Därefter beger vi oss till Arehucas-destilleriet för att prova lite av den berömda romen. Under rundturen i destilleriet får man en introduktion till rommens historia på Gran Canaria och hur det som från början var en sidoprodukt till sockerproduktionen blev en av öns mest älskade produkter. Som avslutning får du en provsmakning av några av de olika rommer som produceras på destilleriet.
Vid lunchtid avrundas utflykten med en smaklig kanarisk lunch tillagad med lokalproducerade ingredienser på en familjeägd restaurang. Du sitter antingen under de svala, välvda taken i grottan eller ute på terrassen med utsikt över dalen och bergen.