För att få en riktig smak av Fuerteventura måste du bege dig bortom allfarvägarna. Med historiska städer, gårdar, provsmakningar och utsiktsplatser ger den här utflykten dig en verklig känsla av livet på ön. Du får utforska Ajuy, Pajara och Betancuria, besöka en aloe vera-plantage och prova lokala specialiteter på en getfarm. Francisco, en av våra lokalguider, säger: ”Mojo-såser är en stapelvara i det kanariska köket. Det finns två sorter att prova - den kryddiga röda och den örtiga gröna. Mojo uppfanns här eftersom det var här de viktigaste ingredienserna först möttes. Olivolja och paprika från Spanien, kummin från Nordafrika och chili från Sydamerika.
Första stoppet är Ajuy där du utforskar denna fiskeby och gör en promenad (tillval) till havsgrottorna som urholkats av vågorna. I Pajara kan du sedan se den aztekinspirerade fasaden på kyrkan Nuestra Señora de Regla. Betancurias blomsterfyllda gränder och palmer kommer att charma dig, och sedan är det dags för getfarmen. Fuerteventura har en lång tradition av getuppfödning, och det mest berömda resultatet är majorero-osten. Du kommer att få smaka på den tillsammans med sylt, mojosås och traditionell kanarisk rom med honungssmak.
Därefter blir det ett fotostopp vid utsiktsplatsen Las Peñitas på väg till ostmuseet i Antigua. Efter all ostfakta är du redo för din tapaslunch på en traditionell kanarisk restaurang med autentiska smaker och lokala specialiteter på menyn. Avsluta dagen med ett besök på en aloe vera-plantage och lär dig mer om växtens berömda läkande egenskaper.