Kretas berg offroad-tur med lunch på taverna
Aktiviteter

Kretas berg offroad-tur med lunch på taverna

4.7/5

Mycket bra
1973 omdömen
från
1 037,00 kr
Gratis avbokning
Språk: German, English, French, Dutch
Mobilvoucher tillgänglig
Längd: från 4 timmar till 8 timmar
Höjdpunkter
  • Du kommer att känna mullret från off-road-fordonet när du åker upp för Kretas berg på detta äventyr
  • Du får chansen att smaka på lokala delikatesser som färsk getost och den renaste olivoljan
  • Du får en riktigt bra förståelse för lokala grekiska mytologiska berättelser om Zeus, himlens gud
  • Tillsammans med din lilla grupp äter ni en typisk kretensisk lunch med vin på en lokal taverna
  • Din lokalguide är expert på dessa berg - han eller hon berättar om historia och topografi
Beskrivning

Gör dig redo för ett offroad-äventyr som tar dig långt bortom allfarvägarna. Utforska de lantliga hörnen av Kreta och fördjupa dig i naturen när du kör genom bergen på grusvägar. Upplev Kretas hjärta - dess rika mytologi, varierande flora och fauna och fascinerande lokala liv. Katerina, en av våra lokalguider, säger: "Kretas bergstoppar ekar av berättelser från den grekiska mytologin - Zeus, den grekiska guden som ansvarar för åska och blixtar, föddes i en grotta i Kretas berg, och det var här på Kreta som Theseus dödade minotauren.

Vi börjar med att köra längs natursköna vägar och olivlundar och passerar fornlämningar när vi kör uppför Kretas kullar. Vi stannar sedan till i en liten by där du kan smaka på raki och olivolja tillsammans med lokalborna. Kretensisk olivolja är uppskattad för sin renhet och smak, liksom för sin höga halt av polyfenoler och låga syrahalt, vilket gör den mycket hälsosam.

Härifrån börjar det verkliga offroadäventyret när vi kör upp i bergen och följer en gammal stig som användes av herdar för att nå flockarna högt uppe på sommarbetet. I enkla herdehyddor används färsk getmjölk för att göra en välsmakande hemlagad ost. Därefter besöker vi en familjeägd taverna för en typisk lokal lunch - ett vegetariskt alternativ finns också - med obegränsat med vin. Du kommer att upptäcka en annan sida av Kreta med professionella och informativa chaufförer som berättar allt om sin ö - från lokalt liv och historia till djurliv och mat.

Läs mer
I utflykten ingår
  • check Transport
  • check Guide
  • check Lunch
  • check Vin
  • check Provsmakning av lokala delikatessser
Vad du ska komma ihåg
  • Utflykten passar inte om du har begränsad rörlighet
  • Utflykten passar inte om du är gravid eller om du har ryggproblem
Läs mer
Leverantör
TUI Hellas Travel, Tourism and Airlines SA, with Tax Number 094469778 and Travel License Number 0261Ε60000126100
Bokningsavgift
Goda nyheter! Inga extra bokningsavgifter tillkommer.
Avbokningspolicy
Få 100% återbetalt om du avbokar upp till 1 dag innan aktiviteten börjar.

Vad andra tycker om den här upplevelsen

Mycket bra

4,7 /5

Baserat på 1973 recensioner från verifierade resenärer


Omdömeskategorier

Prisvärt

4,8/5

Service

4,9/5

Personal

4,9/5

Säkerhet

4,9/5


83%
15%
1%
0%
0%

Sortera efter:

  • D

    Dirk Wenzel

    Verified booking

    5

    9 oktober 2025

    Rest med vänner


    Unser Guide Vassilis war top. Spricht verständlich deutsch, erklärt sehr viel und anschaulich. Er hat alle unsere Fragen sehr individuell beantwortet. Ist auf jeden Mitreisenden eingegangen. Kennt sich natürlich super aus und ist sicher auf jedem Untergrund gefahren. Die Stationen Olivenölproduktion, Schäfer mit Lecker Käse, das Mittagessen in der Taverne und auch das kretische Dorf waren sehr gut. Natürlich auch die Ausblicke auf die Berge und Täler. Wir haben sogar mehrere Geier gesehen. Top.

  • L

    Ludovic

    Verified booking

    4.6

    8 oktober 2025

    Rest som par


    Très ********** guide et très ********** pilote. Les montagnes de Crète sont incontournable et l’encadrement a été de qualité pour des explications très instructives

  • S

    Szczech

    Verified booking

    5

    8 oktober 2025

    Rest som par


    Diese Tour muss man machen,mit Thomas. Es wurde gelacht und gesungen im Auto,das war sowas von schön,es hat alles gestimmt,besser geht nicht.Thomas hat uns sehr viele Infos über Griechenland vermittelt übers Essen,Kräuter, Menschen,Kultur,einfach alles,super nett sind sehr begeistert.LG Anke& Jarek

  • I

    Ian

    Verified booking

    5

    8 oktober 2025

    Rest som par


    Very well thought out trip. Plenty of variety. Interesting places to see. Guide very informative

  • *

    **********

    Verified booking

    4.6

    8 oktober 2025

    Rest som par


    Fijn om een ervaren gids te hebben die al lang op het eiland woont. De afwisseling van activiteiten was fijn, telkens de nadruk op iets anders. En toch ook prettig om een Nederlandse gids te hebben en Nederlands sprekende reisgenoten.

  • M

    Manu

    Verified booking

    5

    8 oktober 2025

    Rest med familjen


    Vandalismus war der beste Guide den wir bekommen konnten. Er konnte uns alle Fragen beantworten die wir hatten. Sein Wissen von Kreta ist fantastisch. Es war sehr interessant Kreta außerhalb der Strände und Hotels zu sehen. Das Leben auf dem Land. Die Menschen in den Dörfern, ihre Arbeit und ihr Leben. Wir haben uns auch auf den Wegen in den Bergen sehr sicher gefühlt. Ein toller Fahrer!!! Danke für dieses Kreta. Wir kommen gerne wieder

Du kanske också är intresserad av

Nat Geo Day Tour: La storia millenaria dell'olio d'oliva
Gastronomy & Wine

Nat Geo Day Tour: La storia millenaria dell'olio d'oliva

Con millenni di esperienza alle spalle, non c'è da stupirsi che gli abitanti di Creta producano alcuni dei migliori oli d'oliva del mondo. Apprezzerai il legame senza tempo tra i cretesi e i loro venerati ulivi mentre ripercorri la lunga tradizione della coltivazione delle olive sull'isola. Appena fuori dal villaggio di Kritsa, sulle colline della parte orientale di Creta, seguirai Nikos Plevritakis in una breve passeggiata fino ai suoi uliveti, dove alcuni alberi hanno 600-800 anni, e imparerai a conoscere la coltivazione dell'olivo da un vero specialista. All'ombra degli ulivi, potrai assaggiare il raki locale detto anche "tsikoudia" con olive da sgranocchiare mentre discuti del significato culturale e sociale dell'olivicoltura a Creta. Sarà poi il momento di visitare un frantoio cooperativo locale, per vedere da vicino come le olive vengono trasformate in olio d'oliva di prima qualità. Tornando al Sentiero degli Ulivi, cogli l'occasione per assaggiare fichi freschi, mandorle e uva, vedere cosa coltivano gli abitanti del luogo e scoprire tutto sullo stile di vita e sulla dieta cretese. Poi, in un'azienda olivicola, potrai assaggiare olive, pomodori freschi e raki prima di iniziare la degustazione dell'olio d'oliva: una bella opportunità per imparare a degustare gli oli come un professionista e confrontare le caratteristiche del sapore delle diverse varietà. La giornata termina con una lezione di cucina sui vari modi di utilizzare l'olio d'oliva nell'alimentazione cretese. Verranno proposti piatti autentici, come lo tzatziki e l'insalata greca e scoprirai perché la dieta tradizionale cretese è così benefica per la salute e la longevità.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Nat Geo Day Tour: Scopri la vita in una fattoria cretese
People & Culture

Nat Geo Day Tour: Scopri la vita in una fattoria cretese

Le piccole aziende agricole a conduzione familiare sono elemento fondamentale della dieta mediterranea per cui Creta è così famosa. Una famiglia locale ti accoglierà nel suo Mitato, una piccola fattoria, con il calore genuino dell'ospitalità cretese. Ascolta un contadino raccontare l'intrigante storia del re Minoas, che scrutava dal suo osservatorio e avvisava la popolazione dell'arrivo dei pirati. Terminati i saluti, è il momento di una lezione pratica di panificazione, per imparare le tecniche del tipico pane cretese fatto con farina di grano e orzo. Poi, osserva la loro abilità nel preparare formaggi con il latte di capra della loro fattoria. Sarà il momento di rimboccarsi le maniche e darsi da fare, aiutando nelle attività quotidiane della fattoria, come dare da mangiare alle capre, ai maiali, ai polli e ai conigli e curare i giardini. L'avventura continua con una caccia alle lumache sul pendio della montagna, un'esclusiva riservata ai viaggiatori di National Geographic, cercando sotto le rocce e tra arbusti e fiori. Quanto raccolto nel corso della giornata, comprese le lumache, le uova, frutta e verdura, diventano gli ingredienti per il pranzo. Insieme alla famiglia ospitante, preparerai un pranzo di prelibate specialità locali, tutte realizzate anche con i prodotti del tuo lavoro. Concluderai la giornata con un assaggio dello “spirito di Creta”, il raki e perché non cantare con le loro tradizionali "Mantinades", i tradizionali distici cretesi che esprimono sentimenti sulla vita quotidiana dei cretesi.

Gratis avbokning
Språk:

de, en